Ultima oră

Am adunat un mare capital de simpatie nu pentru că am fost independent, ci pentru că am „îndrăznit” să spun adevărul despre administrația PSD-istă a Lugojului (P)

Mondial– Apariția lui Claudiu Buciu în PNL a părut o sur­priză. Care este ex­pli­ca­ția, în con­di­țiile în care ca in­de­pen­dent ați adunat un mare ca­pital de sim­pa­tie?
– Cei care mă cunosc știu că sunt un om de dreapta. În 1999 m-am înscris în APR, iar, de când această for­ma­țiu­ne s-a desființat, am ră­mas membru PNL. Am a­du­nat un mare capital de sim­pa­tie, nu pentru ca am fost in­dependent, ci pentru că în Lugoj nu exista opoziție și pentru că am „îndrăznit” să spun adevărul despre ad­mi­nis­trația PSD-istă a Lugo­ju­lui. Lugojenii au nevoie de ci­neva care să asigure un e­chilibru în administrație, având în vedere faptul că PSD a acaparat toate in­sti­tu­țiile locale și, implicit, con­trolează toți banii pu­blici locali.

– Credeți că preluarea fi­lia­lei lugojene a PNL va crea alte perspective pen­tru liberalii lugojeni? Ați a­cu­zat în diverse rânduri ab­sența forței și a unei o­po­ziții reale în dreapta eși­che­rului politic?
– Preluarea filialei lugojene a venit dintr-o necesitate, a­ceea de a reprezenta cu a­de­vă­rat interesele lugojenilor. Li­beralii lugojeni trebuie să aibă un cuvânt de spus în ad­ministrația urbei, altfel, pen­tru ce ar mai face poli­ti­că? PNL nu a fost niciodată cu adevărat la putere în Lu­goj, ceea ce ne-a adus în si­tuația de astăzi, în care ora­șul efectiv nu poate respira de atâta PSD. Din păcate, as­tăzi, PNL Lugoj deține doar patru mandate de con­si­lier local, fapt pentru care im­plicarea în deciziile ad­mi­nistrative nu poate pro­du­ce efecte semnificative. Ne propunem ca, la ur­mă­toa­rele alegeri să câștigăm a­tât postul de primar, cât și ma­joritatea în consiliul lo­cal.

– Candidatura dumnea­voas­tră și poziția pe lista Senatului a fost impusă de către cineva? Sau cum v-ați câștigat acest drept?
– Pentru lugojeni este foarte important faptul că PNL Lu­goj are altă conducere, pentru că așteptările lor sunt foarte mari. Faptul că am fost însărcinat să preiau pre­ședinția interimară a or­ganizației este o onoare, dar și o responsabilitate uriașă. Cu șase săptămâni înainte de alegeri am fost desemnat în această funcție, având ca obiectiv să câștig alegerile par­lamentare. O misiune grea, care pare multora im­po­sibilă, dar pe care am ac­ceptat-o datorită r­e­zul­ta­tu­lui obținut la locale, a­proa­pe 30% din voturile lu­go­je­ni­lor. Candidatura la senat a venit datorită faptului că zona de est a județului este un vechi fief PSD. Primarii liberali din zonă au solicitat această nominalizare, fapt pentru care le mulțumesc din nou. Zona noastră are deja un deputat, pe Călin Dobra, din partea PSD, de ce să nu avem și un senator, pe Claudiu Buciu, din par­tea PNL. Până la urmă vor avea de câștigat Lugojenii și ceilalți locuitori din estul județului Timis.

– Aproape la fiecare a­pa­ri­ție ați vorbit despre rolul tinerilor și importanța lor în politică. Care este me­sa­jul pentru aceștia și cum pot fi ei atrași?
– Pentru mine, tinerii sunt to­tul. Fără ei, România nu e­­xistă și nu va exista. Ti­ne­rii noștri au grijă de bătrânii noștri, tinerii noștri plătesc taxe și impozite din care se asi­gură funcționarea sta­tu­lui. Și ei trebuie să aibă un cu­vânt de spus, trebuie să-și de­cidă viitorul singuri. Tre­bu­ie să construim acea Ro­mâ­nie din care tinerii să nu mai trebuiască să plece și, în același timp, acea Ro­mâ­nie în care cei plecați să do­rească să se întoarcă fără griji. Tinerii trebuie să intre în partide pentru că aici se decide viitorul României. Aici, în partide, ei trebuie să dea semnalul că lucrurile tre­buie să meargă altfel și să se facă auziți și respectați. Dacă vom avea partide cu­ra­te, vom avea o Românie curată și prosperă.

Alte informații despre candidatura lui Claudiu Buciu le puteți afla
acce­sând adresa www.buciu2016.ro.

claudiubuciuportret-ziar2

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

2 Comentarii on Am adunat un mare capital de simpatie nu pentru că am fost independent, ci pentru că am „îndrăznit” să spun adevărul despre administrația PSD-istă a Lugojului (P)

  1. Dece mi-ati sters comentariul?

    • Pentru ca articolele marcate cu semnul P sunt publicitare, servicii pentru care beneficiarul platește, astfel încât comentariile nu sunt deschise. Mulțumim pentru înțelegere.

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE