"> Alo, aterizează străbunicu'! | Redesteptarea

Alo, aterizează străbunicu’!

 Alo, aterizează străbunicu’!

Dacă străbunica din filmul celebru, similar cu titlul, este un personaj care le știe pe toate, încearcă să le rezolve pe toate și mai ales oferă o lecție de viață, străbunicul din po­ves­tea noastră este pierdut cu capul în nori, ușor aerian.

Pentru că altfel nu se explică năzbâtiile pe care ni le servește în ultima perioadă, în goana după reconstruirea unei imagini făcute țăndări de nerealizările ultimilor ani și mai ales de modul în care a condus Lugojul.

Străbunicul nostru se pare că mai vrea la primărie încă un mandat, ceea ce ar însemna pe lângă 16 ani în fruntea orașului și vreo 76 în buletin, ceea ce ridică un semn de întrebare asupra plafonului de pensionare. Dar nu despre asta este de discutat acum, ci despre priorită­ți­le pe care cenușiul oraș Lugoj le are și care din păcate nu sunt aceleași cu ale conducătorului urbei.

De ce am avea noi nevoie de un aeroport/aerodrom utilitar, când spitalul este varză, lucru reclamat de va­loroșii medici ce lu­crea­ză acolo, drumurile sunt praf, vezi periferia în zona Traian Vuia sau car­tierul Micro IV, zona centrală e mai urâtă ca niciodată, podul de fier este ieșit din garanție și altele. Iar noi visăm a­vioa­ne!

Se vorbește de transportul public moder­nizat de mai bine de trei ani de zile, dar nu s-a făcut nimic și se pare că mai devreme de 2021 nu va fi vorba de autobuze e­lec­trice pe străzile ora­șului. Iar noi visăm a­vioa­ne!

Pe centura orașului au loc săptămânal accidente, zona industrială Tapiei, care aparține orașului, fiind una de ”renume”, dar pe principiul că șo­seaua de centură nu e a noastră, nu se face nimic. Așa este, dar intersecția e a orașului și se poate semaforiza. Dar noi visăm avioane!

Cartierul He­ren­dești Bocșei nu are nimic, nici canalizare, nici drumuri, nici locuințe și deși există un proiect european, el atinge școala de pe Bocșei, adică la vreo 4 kilometri de zona cea mai săracă. Dar totuși, mai bine să visăm avioane!

Sunt cinci ani de când în bugetul local este inclusă la mari investiții zona centrului, dar nimic nu s-a mișcat până acum. A înghețat investiția la fel cum a înghețat bazinul acoperit, în neputință și nepăsare, subiect de glu­me pe la televizor! E i­nau­­gurat, dar nu e des­chis, adică avioane de hâr­tie!

Chiar nu se gân­deș­te nimeni la necesi­tă­țile reale ale orașului, ce facem cu străzile, cum rezolvăm cu locurile de parcare, ce fa­cem pentru tinerii ora­șului, care nu mai au un club, sănătatea nu ne inte­resează?

Dacă tot punem proiecte de dragul de a fi în gura tuturor, poate lângă podul paralel care nu se mai construiește o să se facă și o pistă pa­ra­lelă de aterizare. Că ad­ministrația noastră sigur este paralelă cu ceea ce are nevoie Lugojul!

Ion Moldovan

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *