"> Alianța PSD-ALDE, aruncată în aer! Primarul Lugojului este pus la zid de către consilierii locali pe care s-a bazat până în prezent – Redesteptarea

Alianța PSD-ALDE, aruncată în aer! Primarul Lugojului este pus la zid de către consilierii locali pe care s-a bazat până în prezent

 Alianța PSD-ALDE, aruncată în aer! Primarul Lugojului este pus la zid de către consilierii locali pe care s-a bazat până în prezent

Primarul Lugojului, Francisc Boldea, este tot mai criticat, nu doar de lugojenii obișnuiți, sătui de mizeria și drumurile proaste din municipiu, ci chiar și de către cei care până acum, mai din convingere, mai din obligație, l-au susținut.

Ocupantul fotoliului principal din administrația locală, a fost acuzat joi, 18 iulie, în cadrul ședinței extraordinare a Consiliului Local, pe un ton dur și categoric că fură din banii lugojenilor, dictează întocmirea prețurilor din contractele pentru lucrările din oraș, face studii de fezabilitate pe sume enorme, fără nici un rezultat ulterior, ajută firmele agreate și că a împiedicat o societate deținută de Consiliul Local Lugoj să participe la o licitație pentru execuția unor lucrări în Lugoj.

Situație de neimaginat până acum, la acest nivel, în rândul aleșilor locali. Acuzațiile, care sunt extrem de grave, aparțin consilierului local Ioan Haneș, din partea formațiunii politice ALDE, aflată în alianță cu PSD, până la această ședință.

Alesul a răbufnit în plenul consiliului în timpul discuțiilor de la primul punct de pe ordinea de zi, pentru aprobarea unei rectificări bugetare totale în valoare de 1.967.100 lei.

Haneș a rupt tăcerea când s-a cerut o suplimentare cu 739.000 de lei a unor lucrări de montare branșamente la populație (capitolul 70.02 “locuințe, servicii și dezvoltare publică”).

“Să ni se explice de ce trebuie să dăm această sumă. Aici este vorba de niște lucrări de branșamente de acum doi ani. Cum la Paniova un branșament costă 1500 de lei, iar la Lugoj 5000 de lei?… Pentru că s-au făcut supraevaluări. Această firmă din Oradea care lucrează cu subcontractori își bate joc de noi. Ei iau banii și lucrările le fac alții. În toamnă a oferit Meridianului 1200 de lei pe branșament. De ce se acceptă cu subcontractări. Să nu votăm! Cât să îi mai furăm pe lugojeni? Aruncăm banii pe branșamente la o firmă fantomă, care nu a făcut nici o lucrare. Dacă nu le convine să renunțe ei… (către primarul prezent în sală) Așa ați făcut contractele. Nu mai vreau să fiu părtaș la furtul banilor lugojenilor alături de dumneavoastră. Știți bine cum se fac prețurile. Am fost la tehnic să-i întreb cum s-au făcut prețurile și nu mi-au spus nimic. I-am sunat pe prietenii mei care mai sunt pe acolo și au spus că la prețuri unul dictează și altul scrie. Știți dumneavoastră cine! În loc să facem 2000 de branșamente, facem 1000. Meridianul nu a avut voie să participe la licitație. De ce? Ca să fie numai firma agreată!… Ei au avut voie să se înscrie doar la demolarea pieței din Micro IV, cu instalatorii, că de-aia au fugit toți și nu mai are cine să lucreze. Meridian sunt muritori de foame și noi dăm bani la toți mafioții. Îi terminați cu falimentul ca pe ceilalți, ca pe Salprest. Totul este din burtă, umflat cât se poate. M-am săturat să tac. Mie nu mai au ce să-mi facă. Nu mai vreau să fie furați lugojenii! Dumneavoastră (către primar) i-ați oprit pe Meridian să participe la licitație. Mi-a spus mie domnul Groza, fostul director, colegul meu de partid. Nu are de ce să mă mintă. Mințea anul trecut, când era subordonatul dumneavoastră. Toți directorii sunt niște marionete. Era clar când și-au dat demisia directorii Groza și Florea. Au plecat că le-a fost frică și știm noi de cine. Le-a fost frică de DNA. Acum Meridian sunt muritori de foame și ne plătesc nouă amenzile… Să nu votăm. Să vină legea să ne condamne. Să ne aresteze pe noi cei care nu votăm. Ce-i contract e contract. Prețul a fost prea mare stabilit de prima dată. Știm noi cum se fac. Așa ați făcut (către primar) toate lucrările. Ați făcut studiu de fezabilitate la baza hipică de 500.000 de lei și acum avem o baltă”, s-a revoltat Ioan  Haneș.

Francisc Boldea a rămas șocat de ceea ce a auzit și l-a avertizat: “pentru asta o să te țin minte”.

Suplimentarea cerută de primărie a fost justificată de o Ordonanță de Guvern prin care se majorează salariile muncitorilor în construcții la 3000 de lei.

“Mărirea se reflectă în ora de manoperă pe care noi doar am ajustat-o, conform ordonanței, de la 14 lei la 17 lei”, a precizat Petrică Gălin, economistul șef al Primăriei Lugoj.

“La toate investițiile trebuie să ajustăm prețurile”, a completat primarul.

Nu toți consilierii au acceptat această motivare.

“Nu are legătură ordonanța cu creșterea prețurilor. Acesta este un contract anterior. Nu se pot mări prețurile că s-au mărit salariile. Dacă nu pot să facă lucrarea să plece”, a fost de părere Mihai Agache de la PNL.

În cele din urmă suplimentarea a fost aprobată cu sprijinul consilierilor PSD și a independentului Liviu Brîndușoni.

Cristian Obeadă

1 Comment

  • Edilul distruge imaginea PSD in Lugoj!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: