Ultima oră

Alegerea potrivită a mobilierului de baie

Mondial

În amenajarea băii este indicat să ai în vedere anumite aspecte după care să ghidezi întregul proces. Pe lângă alegerea culorilor și a obiectelor sanitare potrivite, tipul de mobilier pe care îl achiziționezi reprezintă un alt subiect important.

Iată, așadar, de ce anume trebuie să ții cont în momentul în care cumperi mobilierul
de baie
și care sunt secretele pentru a face cele mai bune alegeri.

Planifică dinainte cum vrei să arate baia ta

  Principala recomandare pentru momentul în care decizi să reamenajezi baia este aceea de a stabili cât mai exact modul în care îți dorești să arate rezultatul final. Pune pe foaie care sunt obiectele pe care vrei să îți focusezi principala atenție, precum toaleta, chiuveta și cada, planifică unde le vei amplasa pe fiecare și, la final, vezi ce spațiu disponibil rămâne pentru mobilier.

În funcție de acest spațiu este important să te gândești și ce obiecte personale sau de igienă vrei să depozitezi în baie. Spre exemplu, prosoapele, obiectele sanitare sau cele de make-up, vrei să le ai la îndemână în baie sau le depozitezi în alte încăperi?

De asemenea, gândește-te și dacă există posibilitatea ca pe viitor aceste preferințe și nevoi să se schimbe sau nu.

Cum alegi mobilierul pe care să îl incluzi în amenajare?

În procesul de amenajare a unei băi, există diverse posibilități utile și ușor de adaptat după preferințele și nevoile fiecărei persoane. Iar în momentul în care alegi mobilierul pentru baia ta, este recomandat să ții cont de câteva aspecte esențiale pentru a te asigura că faci o alegere potrivită pe termen lung. Printre aceste aspecte se numără:

  • Stabilirea nevoilor de depozitare. Iar aceasta este planificată conform explicațiilor prezentate la punctul anterior.
  • Alegerea tipului de mobilier care să se încadreze în design-ul băii tale. Acest lucru depinde în mare măsură de stilul de amenajare pe care vrei să îl urmezi pentru baia ta.

Dacă nu ești hotărât în această privință, cercetează să vezi
care sunt caracteristicile fiecărui stil pentru a îl alege pe cel care crezi că ți se potrivește cel mai bine. Dintre cele mai frecvent adoptate stiluri pentru amenajarea unei băi fac parte cel scandinav, cel vintage sau cel contemporan.

  • Vizualizarea spațiului disponibil. În funcție de acest aspect nu numai că decizi pentru ce piese de mobilier să optezi, ci și ce mod de amplasare ale acestora este cel mai potrivit. Iar în această privință ai la dispoziție două posibilități:
  • Mobilier de baie amplasat pe podea. Cuprinzând diverse dulapuri, coloane și rafturi, acest tip de mobilier are ca avantaj principal faptul că este ușor accesibil. Totuși, mobilierul așezat pe pardoseală nu este indicat în cazul în care baia ta nu are dimensiuni generoase. Acesta poate oferi impresia unui spațiu îngrămădit și poate îngreuna accesul în diferite zone ale încăperii.

În cazul în care alegi ca mobilierul de baie să fie amplasat
direct pe pardoseală, încearcă să optezi pentru modele de dulapuri și rafturi cu picioare. Cu cât mobilierul este mai distanțat de podea, cu atât crește senzația de spațiu și lumină din încăpere. În plus, dacă alegi această variantă de mobilier, vei realiza că modul de curățare a băii va fi unul mult mai facil.

  • Mobilier de baie pe perete. Din această categorie fac parte dulapurile cu dimensiuni mai mici, dulapul din jurul oglinzii sau alte diverse rafturi și coloane, alese atât pentru eficiență, cât și pentru estetică. Cel mai important avantaj al unui astfel de mobilier este acela că oferă impresia unui spațiu mai mare, fiind eliminată acea aglomerare de la nivelul pardoselii.

Optează pentru lavoarul încorporat în mobilier

Încorporarea chiuvetei în mobilier reprezintă o alegere mai mult decât inspirată, fiind avantajoasă din două puncte de vedere:

  • Este o soluție practică. Cu atât mai mult în cazul în care baia ta nu are dimensiuni prea mari, încercarea de a obține orice spațiu suplimentar de depozitare este esențială. Astfel, prin așezarea unor dulapuri de bază pentru lavoar, vei ocupa același loc atât cu chiuveta, cât și cu spațiile de depozitare.

Desigur, dulapul de la baza lavoarului poate avea ce dimensiuni îți dorești și ai nevoie.

  • Este o soluție estetică. Încorporarea chiuvetei într-un mobilier va schimba semnificativ aspectul vizual al băii tale. Într-un stil modern de amenajare al băii este important ca design-ul acesteia să fie unul simplist și minimalist, punând totodată accent pe partea estetică și pe funcționalitatea pieselor alese.

În final, recomandarea este să acorzi atenție oricărui detaliu atunci când alegi mobilierul pentru viitoarea amenajare a băii tale. Pornind de la modelul și culoarea acestuia sau tipul de amplasare și până la modul în care se deschid ușile astfel încât să nu blocheze vreun acces sau să se lovească de alte piese, fiecare detaliu se va dovedi a fi extrem de important.

Alege un mobilier care să te mulțumească și care să îți ofere o stare de bine ori de câte ori vei petrece timp în baia ta!

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE