- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

Ajutor de 14.000 de euro! Două saloane de la Neonatologie, amenajate de ”Honeywell”

Mondial [1]Joi, 25 octombrie, cu începere de la ora 13, au fost inaugurate două saloane de la Secția de Neonatologie a Spitalului Municipal din Lugoj.

”Saloanele au fost refăcute cu sprijinul multinaționalei Honeywell Life Safety. În primă fază, a existat un singur salon mare pe care l-am compartimentat, rezultând două saloane. Renovarea lor a constat în schimbarea geamurilor, a uşilor, finisaje interioare, rigips, schimbat linoleul de pe jos – aici e vorba de un linoleu special pentru astfel de secţii, chiuvete, tăviţe, calorifere, tot ce ţine de interior. Noi avem de fapt trei saloane, fiecare cu câte cinci pătuţuri, sperăm să ne extindem cu renovările. Aveam nevoie de o schimbare, chiar era necesară ”, spune dr. Ileana Poclid, medic specialist neonatolog, coordonatoarea Compartimentului de Neonatologie din cadrul Spitalului Municipal Lugoj.

”Cele două saloane sunt primul proiect cu spitalul din Lugoj, investiţia fiind de 14.000 de euro, dar nu ne mândrim mai mult decât este cazul. Pentru Honeywell, legătura cu comunitatea locală este foarte importantă, noi nu suntem la Lugoj doar pentru a oferi locuri de muncă, suntem aici prin angajaţii noştri, actori în această comunitate. Astfel de proiecte le-am început pe 2004, iniţial preponderent pe educaţie”, ne-a declarat ec. Paul Cărămidariu, director general al Honeywell Life Safety România.

”Preţuim foarte mult relaţia cu multinaţionalele din oraş, Anul acesta, pe lângă Neonatologie, Secţiile de ATI şi Chirurgie s-a renovat cu ajutorul acestora. Neonatologia a fost compatimentul ales de Honeywell şi sper că în viitor vom continua relaţia”, a precizat directorul SML, medicul chirurg Erwin Floroni.

Firma Honeywell Life Safety, aflată în al 25-lea an de activitate în orașul nostru, a inițiat mai multe acțiuni prin care se implică în viața comunității: a dotat un laborator de specialitate la Liceul Tehnologic ”Aurel Vlaicu”, un laborator de electronică la Colegiul Tehnic ”Valeriu Braniște” și a finanțat un concurs internațional de robotică la același colegiu lugojean.

De asemenea, a finanțat completa renovare a Studioului de concerte ”Elisbeta Toth” a Școlii de Muzică ”Filaret Barbu”.

Honeywell Life Safety Lugoj a acordat, pentru al unsprezecelea an consecutiv, premiile Honeywell Awards, celor mai merituoși elevi ai liceelor lugojene și continuă tradiția evenimentului ”Viitorul în mâinile mele”, destinat tinerilor de clasa a XI-a aflați în căutarea unui viitor profesional.