Ultima oră

Ajută de Crăciun! Daniel, copilul din Lugoj cu 30 de premii în actorie și karate, visează la o locuință

MondialMajoritatea copiilor visează la dulciuri și jucării sau poate ultimul model de telefon, în prag de sărbători.

Pentru Daniel Emanuel Petruțescu, un băiat de 13 ani din Lugoj, cea mai mare dorință este să aibă o locuință, un loc al său, căruia să îi poată spune ”acasă”.

Daniel Petruțescu este o tânără speranță a Lugojului. La doar 13 ani, băiatul are în palmares peste 30 de premii obținute la actorie, atât la nivel de oraș, cât și în ța­ră.

Pasiunea lui cea mai mare este să recite poezii în grai bănățean, fiind invitat de mai multe ori la emisiuni, la postul local de televiziune, dar și la Timișoara, unde a încântat publicul prezent la o lansare de carte cu interpretarea sa.

Daniel frec­ven­tea­ză cursurile de teatru organizate gratuit de Clubul Copiilor și visează ca talentul său să îi deschidă drumul spre o viață mai bună.

Dovadă că arta teatrală se poate îmbina cu succes cu sportul, Daniel practică de câțiva ani karate în cadrul clu­bului Zanshin din Ti­mi­șoa­ra, iar rezultatele obținute sunt foarte bune. Până acum, lugojeanul a obținut două medalii de aur, trei de argint și una de bronz.

Chiar du­minică, 25 noiembrie, Daniel a promovat cu succes examenul pentru centura portocalie. Chiar dacă posibilitățile familiei sale sunt reduse, părinții îl susțin pe Daniel.

”Cursurile se plătesc, examenele se plătesc, la fel și de­pla­sările și cantonamentele. De multe ori am luat bani împrumut pentru copil, dar nu vrem să renunțe, chiar dacă nu am primit sprijin de la nimeni, nici măcar cu o încurajare”, explică Angelica Petruțescu, mama lui Daniel.

A făcut depresie!

Din păcate însă, povestea lui Daniel nu este una fericită. Recent, familia sa a fost evacuată dintr-o casă paro­hia­lă unde locuiau cu chirie. Acum au găsit o altă locuință, dar prețul chiriei este mare, iar familia Petruțescu nu a reușit să plătească și garanția cerută de proprietar, iar cei trei se vor trezi din nou fără un acoperiș deasupra capului.

Posibilitățile părinților sunt reduse, doar tatăl având un ser­viciu stabil. Mama băia­tu­lui a lucrat până de curând în străinătate, dar a fost nevoită să se întoarcă pentru a-i fi aproape bunicii lui Daniel, grav bolnavă.

”Acum încerc să mă angajez ca îngrijitoare pentru mama. Până acum am mai fost plecată în străinătate, dar mă doare sufletul să tot plec, mai ales că anul trecut cel mic a făcut depresie din cauza asta. Nu mai voia să mai vorbească nici la telefon cu mine. Simțea că l-am abandonat. Tot ce ne dorim este să avem o locuință. Asta ne apasă sufletul. Cu restul ne descurcăm cum putem.”, povestește mama lui Daniel.

Familia Petruțescu a depus acum câțiva ani un dosar pen­tru a primi o locuință so­cia­lă, dar fără niciun rezultat până în prezent, deși a încercat să obțină de mai multe ori o audiență la Pri­mă­rie.

Niciun copil nu ar trebui să adoarmă cu teama că poate mâine nu va avea unde să lo­cuiască, iar situația finan­cia­ră precară frânge de prea multe ori aripile tinerilor ta­lentați. Singura speranță ră­mân oamenii cu suflet mare, care au posibilitatea să îm­pli­nească dorința lui Daniel de Crăciun.

Cei care doresc să ajute familia Petruțescu pot contribui cu orice fel de su­mă în conturile RO36BTRLRONCRT0458967701, pentru lei și RO83BTRLEURCRT0458967701, pentru euro, deschise pe numele Angelica Petruțescu, la Banca Transilvania.

Mama lui Da­niel poate fi contactată la nu­mărul de telefon 0764 / 132 384.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE