"> Acuzații de bătaie și amenințare cu moartea! „Smardoii deputatului Cornel Sămărtinean” ar fi agresat o lugojeancă, fostă membră PMP – Redesteptarea

Acuzații de bătaie și amenințare cu moartea! „Smardoii deputatului Cornel Sămărtinean” ar fi agresat o lugojeancă, fostă membră PMP

 Acuzații de bătaie și amenințare cu moartea! „Smardoii deputatului Cornel Sămărtinean” ar fi agresat o lugojeancă, fostă membră PMP

De la simple cuvinte la bătaie în toată regula nu a fost nevoie decât de un pas pentru un membru al Partidului Mișcarea Populară.

Flavius Luca, vicepreședinte al PMP Timiș, este acuzat că ar fi agresat-o joi, 24 mai, pe fosta sa colegă de partid, Ramona Dzitac.

Acesta a intrat în biroul firmei unde lucrează tânăra, supărat că a fost subiectul unui comunicat de presă al Ramonei Dzitac, a amenințat-o cu moartea și a lovit-o în repetate rânduri.

Martor auditiv a fost chiar consilierul local PMP Fedor Mașniță, patronul firmei la care lucrează tânăra de 25 de ani, care cu doar câteva clipe înainte de incident a sunat-o pe femeie.

“Am fost la farmacie şi după ce m-am întors în birou, la o secundă m-am trezit cu el. În momentul ala m-a sunat Fedor. Când am văzut că a intrat peste mine, am răspuns la telefon şi l-am lăsat deschis. A început să-mi dea cu palmele peste faţă. Cu pumnii în piept, mi-a dat un pumn în abdomen. Şi după aia a început să mă ameninţe, că dacă nu îl las în pace îmi taie gâtul şi se ocupă şi de copilul meu”, a declarat Ramona Dzitac.

În urma altercației, Ramona Dzitac a fost transportată la spital de un echipaj SMURD pentru investigații suplimentare.

Fostă membră PMP și care până recent a ocupat funcția de vicepreședinte al Consiliului Județean Timiș, Roxana Iliescu îl cataloghează, într-o postare pe facebook, pe lugojeanul Flavius Luca ca fiind ”un infractor cu state vechi”.

”Smardoii deputatului Cornel Sămărtinean! Vă mai aduceți aminte de mizeria de la alegerile din PMP Timiș? Vă mai aduceți aminte cum au fost bătuți oamenii și alungați din sală? Între timp i-au exclus din PMP. Dar nu-i suficient. Astăzi (n. red. – joi, 24 mai), unul din bătăuși, infractor cu state vechi, vicepreședintele lui Cornel Sămărtinean în PMP Timiș și-a dus mai departe munca de partid. S-a dus peste Ramona Dzitac la locul acesteia de muncă și a bătut-o de au luat-o cu SMURD-ul. Femeie singură, cu copil de crescut, este acum bătută, în spital. De cine? De Flavius Luca, unul din dulăii lui Sămărtinean. Felicitări Cornele! Ești bărbat! Ai echipă! Bateți femei, le amenințați cu moartea, le amenințați copiii”, a scris Roxana Iliescu pe Facebook.

Flavius Luca și PMP Timiș: „înscenare!”

PMP Timiș susține, într-un comunicat de presă, că ”pretinsul incident violent nu se confirmă, fiind vorba despre o înscenare”.

”Conducerea PMP Timiș se delimitează de orice fel de scandaluri sau violențe în care ajung să fie implicați, voluntar sau fortuit, membrii organizației, în același timp condamnă ferm orice fel de violențe fizice. Din informațiile obținute de la părțile implicate și a primelor verificări pe teren, pretinsul incident violent nu se confirmă, fiind vorba despre o înscenare. Nu întâmplător, scenariul acestui nou scandal poartă semnătura acelorași persoane, Ramona Dzitac și Fedor Mașniță, care au încercat deturnarea alegerilor de partid, din data de 31 martie 2018. Reamintim opiniei publice că, tocmai pentru încălcarea repetată a disciplinei de partid, s-a luat decizia excluderii din PMP a celor două persoane, în timp ce Roxana Iliescu și-a făcut o ”mea culpa” și și-a prezentat demisia. Dezavuăm modul în care, în ultimele luni, se încearcă atragerea PMP Timiș în scandaluri artificiale, menite a eroda imaginea organizației noastre politice. Așteptăm concluziile Poliției Municipiului Lugoj în acest caz, iar cine va fi găsit vinovat va suporta rigorile legii. În cazul în care se va constata că vreun membru de partid a fost implicat și va fi găsit vinovat, nu vom ezita să luăm decizia de excludere din partid conform statului și regulamentului Partidului Mișcarea Populară”, se menționează în comunicatul semnat de Cornel Sămărtinean, președintele PMP Timiș.

Presupusul agresor, Flavius Luca, este revoltat de întreaga situație și susține că nu este adevărata. Acesta spune că el și Ramona Dzitac au avut doar discuții contradictorii și nu a atins-o.

”Eu nu sunt un om violent. Detest violența. Eu nu am lovit. De la o altercație verbala s-a ajuns unde s-a ajuns. În urma manipulărilor și intoxicărilor care au apărut în spațiu public, vreau să informez opinia publică de faptul că în urma unor discuții avute cu Ramona Dzitac, discuții contradictori, nu am lovit-o și nici nu am atins-o pe Ramona Dzitac. Voi depune plângere pe numele domnișoarei Ramona Dzitac și a domnului Fedor Masnita deoarece manipulează și duc o politică de decredibilizare a persoanei mele. Voi demonstra cu probe faptul că toată această manipulare și intoxicare creată de către Ramonca Dzitac și Fedor Mașniță, susținuți de Roxana Iliescu, nu este întâmplătoare. De zile bune mă provoacă, mă înregistrează, mă insultă având ca și scop compromiterea mea cât și a organizației PMP Lugoj. Singurul argument al lor este agresivitatea. Organele statului vor face o anchetă și vor stabili cine este vinovat de toată această manipulare ordinară. Îmi cer scuze tuturor colegilor mei din Partidul Mișcarea Populară pentru faptul că sunt victima unei manipulări și pentru imaginea negativă creată Partidului Mișcarea Populară”, a comunicat Flavius Luca pe facebook.

Polițiștii confirmă incidentul şi spun că s-a deschis un dosar de cercetare penală împotriva lui Flavius Luca, pentru loviri şi alte violenţe.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: