Ultima oră

Accidente mortale şi incendii în primele zile ale lui 2016, în zona Lugoj – Făget

Noul an a început  la propriu cu zile de foc pentru pompierii şi poliţiştii din estul județului Timiș.

Nici nu s-a trecut bine în 2016, că rutieriştii din Făget au consemnat primul eve­ni­ment soldat cu o victimă decedată.

Un conducător auto în vâr­stă de 42 de ani a pier­dut controlul volanului pe dru­mul dintre Româneşti şi Cur­tea, rostogolindu-se în de­cor. Ca urmare a im­pac­tu­lui, acesta a fost aruncat a­fa­ră şi strivit de propriul au­toturism.

Potrivit po­li­ţiş­ti­lor, cauza cea mai pro­ba­bi­lă a  accidentului a fost nea­dap­tarea vitezei în curbă ra­portată la condiţiile de drum alunecos. Alte trei fa­milii au trecut prin coş­ma­rul vieţii lor când s-au trezit cu a­co­pe­rişurile caselor în flăcări.

Pompierii lugojeni au intervenit la primul in­cen­­diu din 2016 în loca­li­ta­tea Visag, unde au luptat ore bune cu focul care a cuprins acoperişul şi plafonul unei case.

Luni, 4 ianuarie, ec­hi­pe­le de salvatori au fost se­s­izate, prin numărul de ur­genţă 112, că alte două case sunt în flăcări.

Pompierii au in­tervenit cu mai multe au­to­speciale în Ţipari şi la Lu­goj, pe strada Ion Vidu, unde au localizat şi stins două incendii propagate la acoperişuri.

Din cercetările de la faţa locului, se pare că incendiul de la Ţipari a fost provocat de un coş defect, iar cel din Lugoj, de o cen­trală pe lemne. Din fericire nu au fost victime.

Pentru a e­vita asemenea dezastre,  spe­cialiştii ISU recomandă să verificaţi în permanenţă sursele de foc, cum ar fi cen­tralele proprii, sobele, dar şi coşurile de fum care sunt, de cele mai multe ori, cau­za unor incendii de pro­porţii. Pentru a pre­în­tâm­pina evenimentele nedorite pe drumurile publice, po­li­ţiş­tii vă sfătuiesc să nu por­niţi la drum fără a verifica starea traseului pe care ur­maţi să îl parcurgeţi.

De a­se­menea,  echipaţi-vă auto­ve­hiculul p­entru circulaţia în condiţii de iarnă şi res­pec­taţi semnificaţia indi­c­a­toa­relor şi îndrumările agen­ţilor de circulaţie. A­dap­taţi permanent viteza de ru­lare la condiţiile de drum şi trafic.

Astfel, chiar dacă vă a­flaţi în localităţi sau în a­fa­ra lor, iar partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheaţă, zăpadă bă­tă­to­rită sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să perm­ită oprirea în sigu­ran­ţă, având în vedere că di­s­tan­ţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Evitaţi acţionarea bruscă a sist­emului de frânare şi a me­canismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate de­ra­pa.

Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când ru­laţi pe un carosabil alu­ne­cos.

N­u efectuaţi depăşiri ris­cante. Folosiţi luminile de întâlnire şi pe timpul zi­lei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă, în condiţii de ceaţă densă. Conducătorii auto înce­pă­tori să evite, pe cât posibil, conducerea autovehiculului în condiţii de drum alu­ne­cos, pe timp de noapte sau pe distanţe mari, dată fiind experienţa redusă şi riscul implicării în evenimente rutiere nedorite.

Aceştia, da­că vor opta pentru ple­ca­rea la drum, trebuie să res­pecte cu stricteţe pre­ve­de­rile legale pentru co­n­du­că­tori auto cu mai puţin de un an practică, a căror viteză ma­ximă admisă în afara localităţilor trebuie să fie cu 20 Km/h mai mică.

Din analiza accidentelor de circulaţie grave produse pe raza judeţului Timiş, în cur­sul anului trecut, 43 de ac­cidente, soldate cu decesul a 14 persoane şi rănirea gravă a altor 45, au avut drept prin­cipală c­auză gene­ra­toa­re v­iteza nelegală şi nea­dap­tată condiţiilor de drum, iar opt accidente soldate cu de­cesul a­ patru persoane și rănirea gravă a altor şapte,  au avut drept cauză gen­e­ra­toare,  n­erespectarea re­gu­li­lor privind efectuarea ma­ne­vrei de depășire.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*