"> Absenteism, controverse, retrageri și amânări a punctelor de pe ordinea de zi, în ultima ședință de Consiliu Local a anului | Redesteptarea

Absenteism, controverse, retrageri și amânări a punctelor de pe ordinea de zi, în ultima ședință de Consiliu Local a anului

 Absenteism, controverse, retrageri și amânări a punctelor de pe ordinea de zi, în ultima ședință de Consiliu Local a anului

Ședința de consiliu care a avut loc joi, 19 decembrie, a început cu stângul, fiind cât pe ce să fie suspendată și reprogramată din pricina faptului că la ora 14 erau în sală doar opt dintre cei 18 consilieri locali, mai precis cei din PSD.

Situația a luat în scurt timp o altă întorsătură, când au sosit și o parte dintre consilierii locali despre care s-a crezut că vor absenta, numărul acestora ajungând la 12.

În deschidere, primarul Lugojului, Francisc Boldea, ca inițiator al tuturor proiectelor trecute pe ordinea de zi a ținut să precizeze că revoluționarii Asociației 16-21 Decembrie 1989 Lugoj propuși pentru acordarea titlurilor de Cetățeni de Onoare, zece la număr, au înaintat o scrisoare deschisă prin care refuză distincțiile.

În urma primirii acesteia, Boldea a retras de pe ordinea de zi acordarea titlului de Cetățean de Onoare celor zece revoluționari.

Restul proiectelor propuse pe ordinea de zi au trecut fără probleme, cu excepția celui privind aprobarea Planului de Management Strategic de Dezvoltare al Spitalului Municipal ”Dr. Teodor Andrei” Lugoj pentru perioada 2019-2023. Acesta a fost amânat, întrucât în sală nu a fost prezent niciun reprezentant al spitalului.

Controverse a stârnit însă aprobarea tarifelor unice și a tarifelor distincte practicate de către Retim Ecologic Service SRL.

Consilierul Liviu Brîndușoni a pus problema necesității aprobării în ședința de consiliu a acestor tarife.

Edilul șef a insistat pe faptul că lugojenii nu declară numărul real al persoanelor care locuiesc la o anumită adresă, în special la case, iar de aici pierderile înregistrate de către Retim pe zona Lugojului.

A doua problemă este cea a sortării defectuase a deșeurilor, care duce implicit la tarife mai mari.

Liviu Brîndușoni a ridicat în ședință și problema polistirenului, care nu se încadrează nicăieri și nu figurează ca deșeuri colectate de Retim.

Consilierul a propus luarea în calcul a amenajării unei zone pentru depunerea acestor deșeuri, urmând a fi apoi preluate de către o firmă care neutralizează deșeurile periculoase, astfel încât să nu mai ajungă pe malurile Timișului.

Pentru alte șase dintre punctele aflate pe ordinea de zi, respectiv 7, 8, 9, 10, 11, 14, privind însuşirea rapoartelor de evaluare a unor terenuri de pe străzile Timișorii, G. A. Petculescu și Lucian Blaga și aprobarea începerii procedurii pentru vânzarea  unor terenuri situate în municipiul Lugoj, a fost propusă amânarea, fiind necesară prezența a două treimi din numărul consilierilor.

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *