Ultima oră

A venit potopul! Peste Lugoj a plouat cu… gropi în asfalt

MondialIntervenţiile la apă, canalizare sau gaze,  pe parcursul acestui an,  au transformat unele din­tre  arterele lugojene în adevărate locuri de evitat pentru şoferii care le tranzitează, iar lo­cuitorii din zonă sunt exasperaţi de cra­te­rele ori crevasele din asfalt, care pe alocuri au dimensiuni apreciabile.

Străzi precum Caraiman, Aurel Vlaicu, Privighetorii, Splaiul 1 Decembrie 1918 ori Primăverii sunt arhi­cu­nos­cute lugojenilor pentru cap­canele de orice fel care pot fi întâlnite pe alocuri.

“Eu locuiesc în Micro 3 şi merg la serviciu la Autoliv în fiecare zi. După ce scap de gropile de pe Ceahlăului, efectiv nu ştiu pe unde să o iau. Dacă intru pe Pri­vi­ghe­torii spre cimitir, mă în­tâm­pi­nă un crater neasfaltat încă de la intrare, iar pe par­curs mai dau de vreo două trei şanţuri. Să nu mai vor­bim de tranşeele de pe Ca­rai­man. Am coleg care şi-a tăiat ambele cauciucuri pe dreapta la o singură trecere peste asfaltul tăiat pe toată lăţimea şoselei şi care are marginile drepte. Pe strada Primăverii, pe lângă că e în­gustă,  la mijloc zici că e chiu­vetă,  de la gurile de ca­nal înfundate în asfalt şi te ia cu fiori dacă eşti un şofer mai neexperimentat şi tre­bu­ie să treci milimetric pe lân­gă celelalte maşini. Înţe­le­gem toţi că se fac lucrări de reparaţii sau moder­ni­za­re la apă şi canal, dar ce nu pot înţelege este că nu se re­pară cum trebuie, sau deloc,  după lucrări”, ne spune re­vol­tat Nicu S. din Micro 3.

Cel puţin teoretic, aceste re­pa­raţii ar trebui făcute de o fir­mă desemnată de Pri­mă­rie, în contul taxei de au­to­ri­za­re plătite de cei care vor să schimbe branşamentele vechi cu unele noi. Sunt pu­ţi­ne şanse ca asfaltul distrus până acum să poată fi re­fă­cut în mai puţin de o lună, deoarece şi  în momentul de faţă  se lucrează intens pe u­ne­le străzi.

Începând cu data de  15 noiembrie, orice in­ter­­venţie în carosabil este in­terzisă, excepţie fac doar lu­crările municipalităţii a­fla­te în derulare sau in­ter­venţiile la avarii.

“Ca în fiecare an, la 15 noiembrie vor fi oprite lucrările care vor însemna spargerea dru­mu­rilor. Nu se mai pot face branşări sau ra¬cordări la apă şi canal pâ¬nă la pri­mă­vară. La drumuri mai pot interveni doar echipele care se ocupă de avarii”, a men­ţionat Francisc Boldea, pri­marul Lugojului.

Anul a­ces­ta au fost efectuate peste  500 de branşamente şi ra­cor­dări la noile reţele de apă şi canal amplasate pe stră­zile municipiului Lugoj.

Meridian a început asfatarea

Carosabilul de pe străzile Lu­gojului, ciuruite de nu­me­roasele intervenţii la a­va­riile produse pe traseele re­ţe­lelor de apă şi ca­na­li­zare, vechi de peste 40 de ani, va fi refăcut până la mij­locul lunii viitoare. Star­tul a fost dat încă de săp­tă­mâ­na trecută.

Societatea Me­ridian 22 a făcut un in­ven­tar al gro­pilor ce ur­mea­ză să fie as­faltate şi a îm­păr­ţit lucră­rile în două etape, ce vor cu­prin­de atât Lugojul Ro­mân, cât şi Lugojul Ger­man. În total trebuie re­fă­cute peste 100 de gropi re­zultate în ur­ma in­ter­ven­ţii­lor din ul­ti­me­le luni.

“În ca­drul pregătirii infrastructurii rutiere mun­i­ci­pale pentru perioada de iarnă a fost de­marată ac­ţiu­nea de refacere cu mixtură asfaltică a dru­mu­rilor pu­bl­i­ce afectate de in­tervenţiile la avariile din re­ţelele de a­pă şi canal, bran­şări la apă şi canalizare. În­ceperea lu­cră­rilor s-a fă­cut joi, 20 oc­tombrie, în Lu­go­jul Român. Din cele 60 de gropi au fost asfaltate pâ­nă în prezent 52. Acţiunea va continua pe parcursul săp­tămânilor ur­mă­toare”, a comunicat Me­ri­dian 22.

Pe străzile din partea stângă a râului Timiş (Lu­gojul Ger­man) trebuie as­fal­­tate 56 de gropi din ca­ro­sabil.

Din cau­za uzurii a­van­sa­te a sis­te­mul de furnizare a apei po­tabile în oraş, ava­riile sunt tot mai nume­roa­se, solicitând zilnic inter­ven­ţia echipelor de la Mer­i­dian 22.

Numărul incidentelor dintr-o singură zi a ajuns în prezent să-l depăşească pe cel dintr-o lună înregistrat în urmă cu 10 ani.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE