- Redesteptarea.ro - http://redesteptarea.ro -

A început! PSD Lugoj, acuzat că a furat startul campaniei electorale

Mondial [1]

Patimile politicienilor locali nu s-au domolit nici în Săptămâna Mare, ba din contră.

Motivul de harță este legat, de această dată, de panourile de afișaj pentru campania europarlamentarelor.

PSD-iștii au considerat că este bine să fie primii care vor lipi afișele, bineînțeles în extrema stângă a… pa­nou­rilor. Nimic rău în asta, doar că au făcut-o înainte de startul oficial al campaniei.
Opoziția a sesizat imediat situația.

”Afișele electorale au fost lipite vineri după amiaza, pe aproape toate cele nouă panouri care au fost special amenajate în acest scop, cu mai bine de șapte ore înainte de startul oficial, conform legii, al campaniei pentru alegerile din 26 mai. Astfel, au fost lipite afișe la Sala de sport Lavinia Miloșovici și Sala de Sport Ioan Kunst Gher­mă­nescu, dar și pe panoul amplasat în apropiere de Liceul Teoretic Iulia Has­deu. În timp ce lipitorii de afișe ai PSD încălcau legea, liderii filialei locale se rugau smeriți la slujbele oficiate în bisericile din Lugoj”, spune Liviu Brândușoni, președintele filialei locale a USR Lugoj.

În 27 aprilie, tot el posta pe facebook: ”La ora 00:00, am dat startul legal al campaniei electorale pentru europarlamentare. USR & PLUS Lugoj lipește primele afișe. Sărbători fericite tuturor!”

Situația a fost prezentată pe rețelele de socializare, astfel că agenții de la Poliția locală și nu numai, au fost la curent cu această pro­ble­mă.

Una peste alta, dincolo de aspectul legal, ruperea afișelor sau lipirea lor înainte de termen pare ceva depășit, decupat parcă din campaniile anilor ’90.

O chestie gratuită prin care PSD și-a bătut singur cuie în talpă pentru că, la ora actuală, impactul afișajului electoral s-a diminuat mult (pentru cei mai în vârstă el rămâne totuși important), centrul de greutate mutându-se mai mult pe televiziuni și, mai ales, în mediul virtual.

Campania electorală pentru alegerile europarlamentare din 26 mai a început la 27 aprilie şi se va încheia în 25 mai, la ora 7.00. În cursa electorală sunt înscrişi trei candidaţi independenţi şi 13 partide şi alianţe.