Ultima oră

A început numărătoarea inversă pentru cei trei sportivi lugojeni calificaţi la Olimpiadă. Vezi care sunt şansele lor la obţinerea unei medalii

olimpicsLugojul are trei sportivi care s-au calificat la Olimpiada de la Londra, Vlad Cotuna, la gimnastică, Corina Căprioriu la judo şi Nicolai Ceban, la lupte libere.

Mondial

colaj sportiviLugojul are trei sportivi care s-au calificat la Olimpiada de la Londra, Vlad Cotuna, la gimnastică, Corina Căprioriu la judo şi Nicolai Ceban, la lupte libere.

Pentru toţi trei competiţia din Anglia reprezintă o şansă unică de a-şi fructifica munca depusă de-a lungul multor ani de antrenamente şi pornesc la drum încrezători în şansa lor.

Primul lugojean care va intra în competiţie este Vlad Cotuna, cu echipa naţională de gimnastică a României, din care mai fac parte Flavius Koczi, Ovidiu Buidoso, Cristian Baţagă şi Marius Berbecar.

Întrecerea la gimnastică va debuta chiar în 28 iulie, în următoarea zi după festivitatea de deschidere. Vlad Cotuna va fi însoţit la Londra de un alt lugojean, Vasile Vug, unul dintre antrenorii lotului naţional de gimnastică al României.

”Vlad se antrenează bine. Încă mai are disjuncţia aceea la claviculă, dar nu sunt probleme majore. Eu sper ca echipa să facă aceeaşi figură ca la europene şi să fie la fel de unită. La ocuparea unui loc pe podium în concursul pe echipe sunt şanse mici, dar sper să aibă o evoluţie bună şi să prindă finala de opt. La individual singurul gimnast care ar avea şanse pentru un loc mai bun este Flavius Koczi. Dar orice este posibil în finală”, ne-a declarat Vasile Vug.

Judoka lugojeană Corina Căprioriu va intra în concurs în 30 iulie. Sportiva legitimată la U Cluj şi Dinamo Bucureşti porneşte cu gândul la o medalie în competiţia supremă, deşi va fi destul de greu de îndeplinit acest obiectiv, deoarece, după cum ea a declarat, categoria 57 de kg este cea mai dificilă.

”În momentul de faţă mă simt foarte bine, iar antrenamentele îmi ies cum îmi doresc. Bineînţeles că au mai fost şi uşoare stări de oboseală, dar e normal, pentru că la atâta muncă nu ai cum să nu oboseşti din când în când.

Eu sper la o poziţie cât mai bună, chiar pe podium. Asta îmi doresc şi doar cu acest gând m-am antrenat. Va depinde mult şi de ziua concursului, de cum mă voi simţi atunci şi cât de hotătrâtă voi fi. Va fi foarte greu, dar eu ştiu ce vreau şi sper să obţin ceea ce îmi doresc.

Categoria mea e una dintre cele mai puternice şi sunt cele mai multe concurente calificate. La 57 kg sunt 24 de sportive, pe când la celelalte categorii sunt 18-20 de judoka”, a afirmat Corina Căprioriu.

În acest moment, Corina este pe poziţia a VI-a în lume la categoria ei, iar un loc pe podium la Olimpiadă ar propulsa-o pe un loc fruntaş în clasamentul mondial.

Luptătorul de libere Nicolai Ceban este cel de-al treilea sportiv lugojean calificat la Olimpiadă. Acesta a ajuns la Londra după ce a câştigat ultimul turneu de calificare, cel din Finlanda.

Sportivul legitimat la CSM Lugoj, care va reprezenta Republica Moldova, a fost medaliat cu bronz anul acesta la Campionatul European şi mai are experienţa unei Olimpiade, în 2008 el participând la cea de la Beijing.

”Nicolai Ceban munceşte, e la pregătire şi speră să obţină o medalie, dar o clasare în primii cinci ar fi ideală pentru el, deoarece categoria 96 kg este foarte grea. Sunt competitori buni, şase sau şapte dintre ei sunt medaliaţi la Campionatul Mondial şi European şi este o categorie dominată de sportivii ruşi, georgieni şi azeri.

Mă bazez pe faptul că la meciuri importante Nicolai se mobilizează bine şi că mai are experienţa unei Olimpiade”, a precizat Emil Vanea, antrenorul sportivului.

Olimpiada de la Londra se va desfăşura în perioada 27 iulie şi 12 august.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE