"> A.G. Weinberger revine la Lugoj cu un super concert – Redesteptarea

A.G. Weinberger revine la Lugoj cu un super concert

 A.G. Weinberger revine la Lugoj cu un super concert

Reputatul artist A.G. Weinberger revine la Lugoj cu un concert de clasă mondială.

Miercuri, 16 mai, la sala Teatrului Municipal ”Traian Grozăvescu”, Vasile Gondoci prezintă un concert extraordinar al trupei AG Weinberger Band – rock, blues și jazz de clasă mondială.

Evenimentul este programat cu începere de la ora 19. AG Weinberger a mai concertat la Lugoj cu prilejul unor turnee, precum cele cu spectacolele Grin­go­tronic sau Interzis FM.

Attila Weinberger, născut la Oradea, la 30 august 1965, este singurul artist român autor al unui album de blues înregistrat şi produs în totalitate în SUA – “Nashville Calling” (2006) și singurul ne-american invitat să concerteze la faimosul ”Bluestock Festival”, care se ţine anual la Memphis, Tennessee.

Prin turneele şi apariţiile sale televizate, A.G. Weinberger s-a dovedit a fi un redutabil promotor al muzicii de jazz şi blues. Despre A.G. se spune că este un artist ”adoptat” de americani. Iată și câteva declarații despre el care vin din Statele Unite ale Americii: ”Un chitarist foarte bun, dinamic” (B. B. King); ”Zelul de misionar pentru promovarea Blues-ului este evident în toate realizările sale muzicale” (revista ”Big City Blues Magazine”, Detroit); ”Muzică de clasă mondială, cu o aromă unică” (cotidianul ”Las Vegas Review Journal”); ”Este un extraordinar prieten şi un adevărat Bluesman” (Son Seals); ”Un chitarist excelent şi charismatic” (Brian Spencer, Radio KUNV 91,5 FM, Las Vegas); ”În muzica lui, există sinceritate şi o reală pasiune” (cotidianul ”The Jonesboro Sun”); ”Nume cu re­zonanţă, cu o muzică bine cântată, bine înregistrată, bine orchestrată, bine produsă” (Bruce Iglauer – Casa de Discuri Alligator Records); ”Este pur şi simplu un monument al tezaurului muzicii americane, Blues-ul” (săptămânalul naţional american de divertisment ”Call Back Magazine”).

Biletele de acces la concertul de miercuri costă 30 de lei și se pot cumpăra la agenția teatrală, de luni până sâmbătă, după programul 15-18.

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: