Ultima oră

Cornulețe

MondialIngrediente (8 porții)

  • 250 g făină
  • 75 g zahăr
  • 100 g unt
  • 150 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscată
  • esență de rom

Util
Idei de umplutură: dulceață, rahat, stafide, ciocolată, nuci.

Preparare

Se dizolvă 50 g de zahăr în lapte și se adaugă gălbenușurile bătute.

Se amestecă făina cu drojdia uscată. Se formează o adâncitură în mijloc și se adaugă amestecul de lapte. Se pun 50 g de unt și se amestecă totul. Se frământă 20 minute. Se lasă la crescut.

După ce și-a dublat volumul, se pune aluatul pe blatul de lucru. Se întinde o foaie de 3 mm grosime. Se freacă 50 g de unt cu 25 g zahăr, iar cu acest amestec se unge toată foaia de aluat. Se taie pătrate cu latura de 8 cm. Fiecare pătrat se taie în triunghiuri. Se rulează cornurile și se pun în tava unsă cu unt. Se mai lasă 10 minute la crescut.

Se ung cu ou bătut și se coc 60 minute la foc moderat.

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


CLOSE
CLOSE