"> 5 lucruri pe care să le știi când îți construiești o casă cu mansardă | Redesteptarea

5 lucruri pe care să le știi când îți construiești o casă cu mansardă

 5 lucruri pe care să le știi când îți construiești o casă cu mansardă

Când îți proiectezi și îți construiești o casă, scopul principal este să obții cât mai mult spațiu util, cu minimum de resurse. De aceea, o mansardă este soluția perfectă pentru eficientizarea spațiului pe verticală.

Nu numai că este practică, dar mansarda îți poate oferi și beneficiul de a avea un spațiu boem, cu vedere la cerul înstelat. Pentru cei mai puțin visători, camera aflată la înălțime poate servi și drept spațiu de depozitare, birou sau cameră de oaspeți.

Indiferent din ce categorie faci parte și ce nevoi ai, construirea unei case cu mansardă implică multă grijă și o strategie atent realizată. Iată ce trebuie să știi înainte să începi acest proiect!

1. Schițarea inițială și stabilirea scopului

Primul pas spre casa ta cu mansardă este o schiță inițială, efectuată de tine. Gândește-te la structura și numărul camerelor, forma ferestrelor, poziționarea ușilor și alte detalii pe care le consideri importante.

De asemenea, este esențial să stabilești care va fi scopul mansardei tale. Dacă ai nevoie doar de un spațiu suplimentar pentru depozitare, nu va fi nevoie de foarte mult efort.

În schimb, dacă vrei să amenajezi una sau două camere la mansardă, va trebui să incluzi în plan mai multe ferestre, pentru a avea lumină naturală, o izolație termică eficientă și nu numai.

2. Colaborează cu o echipă de specialiști

După ce ai stabilit, în mare, detaliile de început, este timpul să contactezi o echipă profesionistă. Vei avea nevoie de aprobări legale și de un proiect realizat corect, de către arhitecți cu experiență.

Aceștia se vor asigura că viitoarea construcție va avea un grad de rezistență suficient de mare pentru susținerea unei mansarde și că va fi suficient de înaltă pentru a rezulta un spațiu confortabil și locuibil.

3. Investește în izolații de calitate superioară

Spațiile de la mansardă sunt predispuse la condens, umezeală și mucegai. De aceea, izolarea acoperișului, podelei și a pereților este obligatorie, dacă vrei să nu întâmpini probleme majore de-a lungul anilor.

În plus, mansarda are și rolul de a regla temperatura în întreaga casă, iar izolarea sa aduce beneficii semnificative din acest punct de vedere.

Așadar, optează pentru izolarea acoperișului cu vată minerală, polistiren expandat, vată bazaltică sau spumă poliuretanică. Asigură-te că lucrarea va fi efectuată de un specialist, pentru ca ea să reziste în timp și să fie eficientă. Poți cumpăra adezivi pentru polistiren și vată online, iar după ce ai achiziționat toate cele necesare, poți începe proiectul.

Podeaua mansardei poate fi și ea izolată cu succes, folosind vata minerală de sticlă. Aceasta are avantajul de a nu reține apă și de a nu întreține arderea, așa că alege-o cu încredere.

4. Folosește materiale cât mai ușoare

Mansarda este diferită de un etaj suplimentar, prin prisma faptului că are o greutate mult mai mică. Totuși, pentru a obține o construcție cât mai durabilă și sigură, specialiștii recomandă folosirea unor materiale cât mai ușoare cu putință.

Lemnul este alegerea majorității, fiind un material natural, accesibil din punct de vedere financiar, versatil și cu o greutate mică.

În plus, când amenajezi mansarda, optează pentru mobilier minimalist, din lemn natur. Evită cu desăvârșire fotoliile masive, corpurile din sticlă și, în general, obiectele care cântăresc foarte mult.

5. Profită de lumina naturală

În general, mansardele construite fără o strategie bună au tendința să fie întunecoase. De aceea, în faza proiectării, discută cu arhitecții și încercați să includeți în plan ferestre cât mai largi, care să permită pătrunderea luminii naturale.

De asemenea, poți opta și pentru ferestre integrate în acoperiș, pentru un plus de lumină, aerisire și design.

Acestea fiind spuse, dacă plănuiești să îți construiești o casă cu mansardă, ține cont de aspectele de mai sus. Alege-ți o echipă profesionistă, care să te ghideze și care să pună în practică ideile tale originale, într-un mod eficient, sigur și durabil.

Sursa: https://pixabay.com/ro/photos/case-de-vanzare-mansarda-scuttle-326991/

cristi

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *