Ultima oră

5 locuri frumoase de văzut în Bacău

Sursa foto: https://pixabay.com/photos/luggage-packaging-travel-vacations-3297015/

MondialSituat în Moldova, județul Bacău nu face excepție de la regula conform căreia această superbă regiune a țării oferă la tot pasul locuri și obiective pe care merită să le vizitezi. Fiind vecin cu Neamț, Vaslui, Vrancea, Covasna și Harghita, Bacăul delimitează cumva zone diferite, din punct de vedere al specificului cultural, dar a reușit să împrumute de la fiecare câte ceva și să dezvolte un specific care are capacitatea de a atrage turiști de pretutindeni. 

Pe lângă obiectivele turistice care merită vizitate, trebuie remarcat și relieful de care dispune Bacăul. Acesta prezintă toate formele majore de relief, munți, dealuri, platouri și câmpii, toate dispuse în mod egal, ceea ce transformă județul într-unul cu potențial deosebit, atât turistic cât și din punct de vedere al agriculturii. Care sunt cele mai interesante cinci locuri pe care le poți vizita în Bacău? 

  1. Casa memorială George Bacovia

Dacă vizitezi județul Bacău, cu siguranță nu poți rata orașul reședință. Iar dacă alegi să mergi acolo, cu siguranță trebuie să vă vizitezi și casa memorială a celui care a fost George Bacovia, unul dintre cei mai importanți poeți români. Deschisă în 1971 pentru vizitatori, casa memorială George Bacovia a fost locul în care marele poet a crescut și a scris unele dintre poeziile de seamă ale operei sale. Poetul a locuit în această casă vreme de 22 de ani, alături de părinții săi, iar în muzeu poți admira manuscrise pentru poeziile Plumb, Scântei galbene, dar și Note de primăvară. De asemenea, sunt expuse cărți ale lui Bacovia în alte limbi, precum și obiecte personale ale fostului mare poet. În cazul în care alegi să te cazezi în oraș, pentru a vizita acest obiectiv, trebuie să știi că poți comanda o livrare de mancare la domiciliu in Bacau. Acestea funcționează foarte eficient și îți vor asigura hrana necesară cu ușurință.

  1. Mănăstirea Cașin

Una dintre cele mai importante mănăstiri din zonă este Cașin. Situat în comuna care îi dă numele, lăcașul de cult a fost construit în 1655 și are aspectul unei cetăți fortificate, grație zidului de piatră care o înconjoară. Ctitorul mănăstirii este voievodul Gheorghe Ștefan, iar pe locul pe care a fost construită exista o așezare monahală. Biserica a fost reconstruită după anul 1805, când un seism i-a afectat structura în mod puternic. Legendele spun că stareții Isaia Tarigrădeanu și Ierotei au vrut să fie considerați unicii ctitori ai mănăstirii și au șters numele lui Gheorghe Ștefan atunci când au refăcut așezământul. Pentru a se asigura că doar numele lor vor rămâne în istorie, cei doi au acoperit și mormântul voievodului, însă adevărul a ieșit în cele din urmă la iveală. Mănăstirea arată impresionant, în prezent, iar vizitarea ei este o idee de care trebuie să ții cont. 

  1. Lacurile Bacău I și II

Protejate prin lege, grație importanței lor pentru ecosistem, lacurile Bacău I și II sunt obiectivul ideal pentru cei pasionați de fotografie și de studierea păsărilor. Acvila Codalb, specie foarte rară în Europa, poate fi admirată aici, la fel ca alte foarte mult specii aflate pe cale de dispariție. Pe lacuri se poate practica și pescuitul sportiv, dar zona admite și activități precum înot, canotaj sau chiar ciclism. 

  1. Vivariul

Înființat în 1975, Vivariul este unicul muzeu de pe teritoriul României în care exponatele sunt crescute și reproduse. Cu patru expoziții deschise în permanență, Vivariul îți pune la dispoziție mii de specii de păsări, reptile și pești, iar vizitarea lui nu trebuie ratată dacă ești în Bacău. 

  1. Rezervația Nemira

Cum județul Bacău nu duce lipsă de relief montan, nu e de mirare că există o rezervație naturală în munții Nemira, care protejează foarte multe specii de plante și animale, precum floarea de colț, sclipeții, lupul, salamandra de munte sau ursul brun. Rezervația este ideală pentru iubitorii de specii rare și pentru amatorii de trasee montane, iar perioada perfectă pentru a o vizita este cea a lunilor de toamnă. 

Județul Bacău pune la dispoziția locuitorilor săi, dar și a turiștilor, locuri cu o importantă însemnătate culturală și nu numai, iar cele cinci prezentate mai sus sunt de neratat. 

Folosește Facebook pentru a scrie un comentariu

Scrie un comentariu

Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.


Vă rugăm să scrieţi comentarii în legătură cu subiectul articolului. Folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului, jigniri sau injurii aduse celorlalţi cititori care au scris comentarii duc la ştergerea comentariului sau chiar la blocarea IP-ului folosit. Redeşteptarea nu răspunde pentru opiniile postate în rubrica de comentarii, responsabilitatea acestora revine integral autorului. Adresa dvs. de e-mail nu va fi publicată.

*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

CLOSE
CLOSE