"> 11 sfaturi pentru un live streaming de urmărit până la final – Redeșteptarea

11 sfaturi pentru un live streaming de urmărit până la final

 11 sfaturi pentru un live streaming de urmărit până la final

Live streaming-ul a devenit deja o opțiune la îndemâna oricui are la dispoziție un smartphone și un cont de Facebook, Instagram sau YouTube, dacă ar fi sa numim doar rețelele cele mai populare. Există însă o mare diferență între un live streaming făcut la întâmplare, pentru a alunga plictiseala, și unul făcut profesionist. Cele din ultima categorie atrag un număr mare de vizualizări, fiind urmărite simultan de sute sau chiar mii de utilizatori, până la finalul broadcasting-ului.

Dacă vrei ca și live-urile tale să se bucure de un astfel de succes, iată 11 sfaturi care te vor ajuta!

  1. Alege echipamente performante, pentru profesioniști. 

E drept că poți face live și de pe telefon sau de pe tabletă însă calitatea imaginii și a sunetului nu va fi nici pe departe aceeași cu cea furnizată de unele camere video pentru broadcasting

2.    Folosește numai strictul necesar. 

Orice piesă de echipament pe care o adaugi în plus te va îngreuna și crește riscul apariției unor probleme pe timpul broadcasting-ului. Limitează-te numai la ceea ce ai nevoie, pentru că altfel te complici inutil 

3.    Asigură-ți echipament de back-up. 

În loc să te încarci cu gadgeturi mai puțin utile, asigură-ți soluții de back-up, pentru ca eventualele probleme tehnice apărute subit, să nu te ia prin surprindere. 

 4. Testează calitatea rețelei. 

Înainte de a începe live streaming-ul testează viteza rețelei de internet și verifică dacă viteza de upload este una optimă. 

5.    Asigură-te că ai o bună sonorizare. 

Testează acustica spațiului din care transmiți, elimină zgomotele de fond și alte surse care ar putea să perturbe live-ul. Sunetul este și el foarte important pentru succesul unui live streaming, iar o sonorizare proastă îți poate anula toate eforturile pe care le faci să iasă totul bine. 

6.    Fă un test final înainte de a începe. 

Poți face asta creând un alt cont de Facebook fără a adăuga prieteni în listă, cu toate setările pentru publicare și notificări pe modul privat, cu excepția contului tău. Inițiază un live streaming de probă de pe acel cont în tip ce, de pe alt dispozitiv, poți verifica broadcastingul, logat pe contul tău.

7. Monitorizează streaming-ul de pe un display extern. 

Vei avea astfel ocazia să urmărești broadcastingul prin ochii privitorului și vei observa mai ușor anumite aspecte ce trebuie corectate.

8. Interacționează cu cei care te urmăresc live. 

Pe cât posibil, încearcă să răspunzi la comentariile pe care ceilalți utilizatori le fac pe timpul live-ului. Interacțiunea este foarte importantă, iar intrând în legătură cu ei, îi vei ține până la final cu ochii pe tine. 

9. Introdu mai multe personaje. 

Live streaming-urile cu mai mulți protagoniști atrag mai multă audiență, iar dialogurile sunt mai apreciate decât monologurile. 

10.  Apelează la ajutorul unui asistent. 

Un prieten te poate ajuta să faci live-ul perfect, fiind atent la detalii pe care tu nu le poți observa și avertizându-te când ceva este în neregulă. De asemenea, asistentul poate interveni pentru a îndrepta câte ceva, iar o idee bună ar fi să îl introduci si pe el în scenă, transformându-l în personaj.

11.  Privește în cameră, nu în monitor. 

Dacă folosești un monitor de control, atunci când vorbești în fața camerei, privește întotdeauna spre obiectivul ei, nu spre monitor. Probabil că nu vei reuși din prima, pentru că vei fi tentat mereu să privești înspre monitor, de aceea e nevoie să și exersezi o vreme, până te vei obișnui.

Mai trebuie să reții că f64.ro este locul în care poți găsi tot ce ai nevoie pentru live streaming-urile profesionale. Dacă feedback-ul va fi unul pozitiv după primele broadcasting-uri, te poți gândi deja să îți transformi pasiunea într-un business.

Deja, mulți organizatori de evenimente apelează la astfel de servicii, live streaming-ul fiind și o strategie de marketing din ce în ce mai populară. Pentru astfel de servicii este nevoie de profesioniști, iar tu ai putea fi unul dintre ei!

Sursa foto: https://pixabay.com/ro/photos/video-cinematografie-film-cinema-943569/

Cristian Obeadă

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: