"> Lugojenii se opun sălilor cu jocuri de noroc din apropierea școlilor – Redesteptarea

Lugojenii se opun sălilor cu jocuri de noroc din apropierea școlilor

 Lugojenii se opun sălilor cu jocuri de noroc din apropierea școlilor

Lugojenii vor ieși în stradă sâmbătă, 14 decembrie, de la ora 14, pentru a protesta împotriva sălilor cu jocuri de noroc, care se află în apropierea unităților de învățământ.

Manifestația va avea loc pe platoul Casei de Cultură a Sindicatelor.

Inițiativa acțiunii îi aparține omului de afaceri lugojean Ștefan Dănuț Szentpéteri care susține că ”viața și educația copiilor noștri nu trebuie să fie afectată de tentația unor astfel de capcane, dispuse lângă școlile unde își desăvârșesc caracterul”.

Un alt argument al omului de afaceri sunt reclamele montate pe fațadele istorice ale clădirilor vechi și care contrastează negativ arhitectura zonei, dar și tentația copiilor de a intra în astfel de cazinouri.

„Doar pe strada Mocioni, care nu are mai mult de 80-100 de metri, se află nu mai puțin de patru săli cu jocuri de noroc. Aceste săli de jocuri reprezintă o permanentă tentație pentru toți copiii noștri. Să nu uităm nici faptul că ne aflăm în plină zonă istorică lugojeană, unde reclamele nenumărate la jocuri de noroc sunt montate pe fațadele clădirilor vechi și contrastează negativ cu arhitectura zonei. Nu am căutat și nu caut vinovați de această situație, însă trebuie să luăm atitudine împotriva proliferării acestei maladii a jocurilor de noroc, ce implică un număr tot mai mare de elevi lugojeni. De-a lungul timpului, lugojenii au dovedit faptul că pot să își hotărască singuri viitorul, pentru ei și pentru orașul în care trăiesc. Îmbrăcați-vă gros! Afară este frig! Puteți avea ceva cald la voi, ceai sau cafea, precum și o pancartă, dacă doriți. Vom fi acolo toți lugojenii! Vă așteptăm!”, transmite Ștefan Dănuț Szentpéteri.

Leontin Tîrziu

1 Comment

  • Si chiar s-a iesit in strada pe tema asta?

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

%d blogeri au apreciat: